Кращі маршрути для рафтинг-вихідних - Чорний і Білий Черемош в Карпатах!

Кращі маршрути для рафтингуІснує думка, що рафтинг, сплав по порожистих річках, виключно літній вид активного відпочинку. Але прибічники цього виду спорту знають, що кращий час для рафтингу - весна або осінь. Саме у ці періоди рівень води в річках піднімається, тобто і сплав стає цікавішим. Рафтинг в Карпатах - це не лише вид спорту або активного відпочинку, але і можливість доторкнутися до історії країни, випробувати себе на міцність!

 

СКИТА пропонує найбільш популярні рафтинг-маршрути, по яких хвилююче і цікаво сплавитися у вихідні та будні.

Річка Черемош протікає в Східних Карпатах у Верховинському районі Івано-Франківської області. Сплави на Черемоші вважають найбільш емоційними серед рафтинг-турів, які пропонують в Україні, адже вони передбачають швидкісний (15 - 20 км/год) спуск по складних порогах, коли екстремалів може з головою накривати висока хвиля прохолодної води. Сплавляються по Чорному і Білому Черемошу на катамаранах, рафтах, байдарках, каяках. При цьому фізична підготовка, а також знання туристів в області безпеки сплавів можуть бути на різні. Адже, різні сплав засоби потребують різного рівня навиків, Черемош - річка особлива.

 

Починається рафтинг частіше по Чорному Черемошу. Тут туристи долають цілий ряд відмінних порогів : Дземброня, Гучок, Гук, Біла Кобила, Красниковська шивера. Там, де зливається Білий і Чорний Черемош, пороги доходять до третьої категорії складності. На Білому Черемоші сплавлятися ще складніше - маса перекатів і порогів доходять тут до 4 категорії складності. Халява, Ворота, Дудка - нехай ці легкі назви не збивають вас з пантелику. Пройти пороги Білого Черемоша дозволяється тільки досвідченим плавцям, і сплавляються тут в основному навесні і на байдарках та каяках. Оскільки гирло річки доволі вузьке.

 

Катання, в першу чергу, буде цікаве туристам, відпочивальникам, які мають бажання активно розважитися. Сплав може бути коротким (по основних порогах, 10 км, 1 година) і довгим (до Верховини, 20 км, 2 години). Окрім самих сплавів, учасникам рафтинг-турів пропонують підійнятися і на карпатські вершини: гори Піп Іван. На вершині Піп Івана - третьої "по рейтингу" української гори - руйнуються залишки унікальної споруди - польській обсерваторії, яка будувалася упродовж 1937-38 рр. і проіснувала всього один рік.

 

Як добратися: потяг Київ-Івано-Франківськ (купе) - від 200 грн в один бік, далі - трансфер до місця початку рафтинг-тура (зазвичай включений у вартість туру). Чекаємо всіх, хто бажає провести відпочинок в Карпатах екстремально та весело!

 

Фото клієнта який залишив відгук
Андрій Мойсенко

Їжджу що сезону, як на лижі так і літом просто покататись на велосипеді, сходити в ліс по гриби та просто насолодитись краєвидами Карпат. Адекватні ціни, хороший сервіс, домашня кухня заслуговує окремої похвали. Зручно те, що майже все що потрібно для активного відпочинку в СКИТІ є, на любу пору року: прокат велосипедів, рафтинг, прокат лиж і їх спорядження, одним словом все.. Баня з басейном одна з кращих в яких я був.

Фото клієнта який залишив відгук
Вікторія Ліщинська

Перебування у Скиті -це лише приємні моменти. Жодних непорозумінь з господинею, як було описано в інших відгуках не було. Були з дитиною. Для малюків є качелі. Господиня дуже уважна і дбайлива. Піклується про своє, тому слідкує за порядком.

Фото з послугами від Скита