Джакузі по-закарпатськи! Як правильно паритися в чанах і навіщо?

Джакузі по Закарпатськи

Думаєте, варять людей в гігантських котлах тільки в казках про злих відьом? У Закарпатті за окрему плату ви зможете спробувати таку екзотику на власній шкурі, однак після цього вас ніхто не збирається їсти чи приправляти соусом.

Навпаки - після процедури покращується здоров'я і настрій! А називається все це - «Джакузі по-закарпатськи». Насолодитися незвичною процедурою можуть всі, обрав для себе відпочинок в Карпатах!

 

Закарпатське джакузі - це велика чавунна ванна, в яку може поміститися до 6 осіб. Вона наповнюється водою із закарпатських джерел. Цей котел ставлять на вогнище і нагрівають до 40-50 ° С. Щоб люди "не зварилися» в такому чані, на дно кидають кілька холодних річкових каменів. У воду також додають відвар з цілющих трав.

Вам потрібно залізти в казан по лінію серця або по шию і насолоджуватися СПА-терапією.

Коли відчуваєте, що кров в жилах починає закипати, а сидіти в чані занадто гаряче, потрібно вискочити з котла і зануритися в гірський потік, а взимку обтертися снігом. Наприклад: хвилин десять лежимо, гріємося, потім вискакуємо і занурюємося в крижану воду річки, яка тече в парі метрів від чана, миттєво замерзаємо і біжимо назад в чан. Річка дрібнувата, буквально по коліно, тому занурюватися виходить не відразу. Лягайте на живіт, щоб освіжити все тіло. У чан в комплект йде шланг з холодною водою, коли вода нагрівається до критично гарячої, можна відкривати холодну воду і розводити до приємно-теплої. Надлишки можуть вільно переливатися через край. Мінеральна вода в цих краях насичена сірководнем. Тому такі екзотичні ванни позитивно впливають на серцево-судинну систему, зміцнюють загальний тонус, омолоджують шкіру і насичують її мінералами.

 

Та й взагалі, це ідеальний релакс для душі і тіла після шаленого ритму в великому місті. Така процедура неабияк Вас приємно здивує і подарує неперевершені враження, які Ви ніде не відчували. Купання в чанах доступне цілий рік. Приємна варіація такого відпочинку можлива ще і в супроводі цікавого туру з незабутніми екскурсіями.


Якщо Ви замислилися, чи вистачить Вам години, то цього часу досить. За цей час встигаєш і полежати в котлі, і зануритися в річку. Для людини, яка вперше пробує закарпатське джакузі, цього більш ніж достатньо. Викупатися в лікувальних чанах можна по всьому закарпатському регіоні. Особливо популярне закарпатське джакузі в Лумшорах

Справа в тому, що саме це село вважається столицею закарпатських сірководневих купелей. Лікування водою тут практикують ще з XVII століття. А скупатися можна в найрізноманітніших чанах - від стародавніх антикварних до сучасних.

 

Тому якщо Ви втомилися від роботи, буденних справ, або просто хочете провести незабутньо свої вихідні - радимо спробувати саме такий спосіб розслабитися. А якщо Ви вже знаєте, як «варитися в чанах», то запрошуйте компанію і ще буде веселіше. Або виберіть інакший відпочинок в Карпатах

Фото клієнта який залишив відгук
Андрій Мойсенко

Їжджу що сезону, як на лижі так і літом просто покататись на велосипеді, сходити в ліс по гриби та просто насолодитись краєвидами Карпат. Адекватні ціни, хороший сервіс, домашня кухня заслуговує окремої похвали. Зручно те, що майже все що потрібно для активного відпочинку в СКИТІ є, на любу пору року: прокат велосипедів, рафтинг, прокат лиж і їх спорядження, одним словом все.. Баня з басейном одна з кращих в яких я був.

Фото клієнта який залишив відгук
Вікторія Ліщинська

Перебування у Скиті -це лише приємні моменти. Жодних непорозумінь з господинею, як було описано в інших відгуках не було. Були з дитиною. Для малюків є качелі. Господиня дуже уважна і дбайлива. Піклується про своє, тому слідкує за порядком.

Фото з послугами від Скита