Цілюче повітря гір

Гірське повітря значно чистіше, ніж міське, оскільки не містить стільки пилу, різноманітних промислових відходів та вихлопних газів, а також характеризується високим вмістом негативно заряджених іонів кисню та озону. Під впливом усіх цих факторів позитивно впливає  на людське здоров'я. В результаті тривалого перебування в гірському середовищі покращується робота дихальної, судинно-серцевої, та центральної нервової систем, стимулюється робота кісткового мозку як кровотворного органу, підвищується вміст еритроцитів та гемоглобіну в крові, покращує самопочуття,  імунітет,  підвищується продуктивність праці.

Значна кількість хвороб дихальної,  кровоносної, серцево-судинної та центральної нервової систем пов’язані із порушенням обміну кисню між клітинами. Останнім часом, дедалі частіше в медицині набувають поширення методики лікування гірським повітрям (оротерапія) та лікування розрідженим повітрям із зниженим складом кисню (гіпокситерапія). 

Ці методи мають за мету натренувати клітини і привчити їх функціонувати за умов пониженого вмісту кисню в атмосфері і тим самим  активувати порушені механізми обміну киснем. В результаті покращується мікроциркуляція в органах і клітинах, регенерують пошкоджені судини, збільшується кількість антитіл, що відповідають за імунітет,  стимулюється робота ендокринної системи. Лікування гірським повітрям застосовується  для профілактики і виліковування наступних захворювань:

  • - хвороби серцево-судинної системи (такі як ішемія серця, дистонія, гіпертонія);
  • - хронічні захворювання дихальної системи (бронхіт, астма);
  • - гіпопластична та залізодефіцитна анемії;
  • - язва шлункового тракту та дванадцятипалої кишки;;
  • - неврози та неврологічний стан;
  • - ендокринні захворювання та ін.

Вищезгадані методи рекомендуються спортсменам в період тренувань для підвищення стійкості організму до навантажень, а також пацієнтам, що готуються до операції чи проходять реабілітацію.

При лікуванні гірським повітрям, відбувається наступний вплив на організм людини: поліпшується мікроцеркуляція і утворюються нові судини, підвищується імунітет, антистресовий (заспокійливий) вплив на людину, знижується активність алергій, збільшується загальна працездатність організму та знімається хронічна втомленість організму.

Отже, гірське повітря, дійсно, зцілює здоров’я людини. І цей зцілюючий вплив проявляється не лише на її фізичну а і на психічну сторону, відчувається позитивний ефект комплексно, на весь організм.

Тому чим частіше ми виїжджаємо на свіже карпатське повітря - тим більше зміцнюємо власні сили при всіх станах здоров'я, здійснюючи профілактику, лікування або реабілітацію свого організму.

Фото клієнта який залишив відгук
Андрій Мойсенко

Їжджу що сезону, як на лижі так і літом просто покататись на велосипеді, сходити в ліс по гриби та просто насолодитись краєвидами Карпат. Адекватні ціни, хороший сервіс, домашня кухня заслуговує окремої похвали. Зручно те, що майже все що потрібно для активного відпочинку в СКИТІ є, на любу пору року: прокат велосипедів, рафтинг, прокат лиж і їх спорядження, одним словом все.. Баня з басейном одна з кращих в яких я був.

Фото клієнта який залишив відгук
Вікторія Ліщинська

Перебування у Скиті -це лише приємні моменти. Жодних непорозумінь з господинею, як було описано в інших відгуках не було. Були з дитиною. Для малюків є качелі. Господиня дуже уважна і дбайлива. Піклується про своє, тому слідкує за порядком.

Фото з послугами від Скита