Поради професіонала для рафтингу

Поради для рафтингу

Якщо ви вирушаєте на рафтинг в Карпати уперше або в нове місце, по-перше, вивчіть відгуки про компанію або інструктора, які організовують сплав, складність майбутнього маршруту, а також в якій фізичній формі повинні знаходитися учасники сплаву. Ці умови обов'язкові, оскільки рафтинг - вид активного відпочинку, пов'язаний з ризиком для життя. По-друге, ретельно ознайомтеся із спорядженням, яке надають організатори. У холодний період вам, наприклад, знадобитися гідрокостюм, а також гідрочеревики, в яких зручно ходити по каменях. Крім того, вам повинні видати якісні рятувальні жилети.

 

Я знаю хлопців, яким на рафтингу видали надувні спасжилета. Це недопустимо! Жилет призначений для того, щоб людина в разі випадання з рафта, удару і втрати свідомості, тримався на воді. А якщо жилет надувний, його може розірвати, і людина потоне. Якщо на вулиці холодно і температура води опускається до 5-10 градусів, я рекомендую поверх гідрокостюма надіти вітровку, а зверху - спасжилет. Деякі одягають ще і лижні штани, але я вважаю, що це зайве. Може бути жарко. В цілому, все залежить від категорії складності порогів: чим вона вища, тим менше теплий одяг потрібен, оскільки людина починає активніше працювати веслом і швидко зігрівається. Дуже важливо дотримуватися під час сплаву правила індивідуальної техніки безпеки. Для цього необхідно уважно слухати інструктора. Так склалося, що багато туристів не асоціюють рафтинг з небезпекою, думають, що це всього лише ще один вид розваги. Бувають випадки, коли вони починають знімати каски, тому що в них незручно сидіти, або знімають спасжилет. Але ж випасти з човна - це один момент. І якщо людина впала на каміння і вдарилась головою, у нього всього лише трісне каска, а якщо її немає - голова.

 

Важливо також знати техніку спуску по порогах при випаданні з човна. Зокрема, необхідно перевернутися на спину, розвернутися ногами вперед і трохи зігнути їх в колінах. Такий стан дозволяє вільно дихати, бачити, куди тебе несе потік, а також знижує ризик отримання травм. Якщо ж людина не розуміє, що робити, якщо він випав з човна, в неї краще взагалі не сідати.

 

До слова, техніку безпеки, як і основи веслування, попередньо можна вивчити в інтернеті, або з інструкторами садиби СКИТА. І тоді пригоди і відпочинок в Карпатах пройдуть якнайкраще!

 

Фото клієнта який залишив відгук
Андрій Мойсенко

Їжджу що сезону, як на лижі так і літом просто покататись на велосипеді, сходити в ліс по гриби та просто насолодитись краєвидами Карпат. Адекватні ціни, хороший сервіс, домашня кухня заслуговує окремої похвали. Зручно те, що майже все що потрібно для активного відпочинку в СКИТІ є, на любу пору року: прокат велосипедів, рафтинг, прокат лиж і їх спорядження, одним словом все.. Баня з басейном одна з кращих в яких я був.

Фото клієнта який залишив відгук
Вікторія Ліщинська

Перебування у Скиті -це лише приємні моменти. Жодних непорозумінь з господинею, як було описано в інших відгуках не було. Були з дитиною. Для малюків є качелі. Господиня дуже уважна і дбайлива. Піклується про своє, тому слідкує за порядком.

Фото з послугами від Скита