Збирання грибів та ягід
Відпочиваючи у «Скиті»
влітку та восени у Вас буде чудова нагода зануритися у чарівний світ карпатської природи та покуштувати її дарів.
Ягоди
Щоб літній відпочинок у Карпатах проходив із користю для здоров’я, рекомендуємо ознайомитися із сезонами дозрівання ягід у околицях Ворохти. Одні ягоди зміняють інші від початку червня і до початку осені - Ви зможете збирати їх самостійно або можете домовитись про доставку свіжих ягід до Вашого столу. Екологічно чисті карпатські суниці, чорниці, малина, ожина, журавлина надзвичайно корисні для здоров’я дітей та дорослих, особливо якщо вживати щойно зібрані ягоди.
У сезон дозрівання ягід Ви зможете замовляти до Вашого столу страви із ними: вареники, млинці, пироги, соуси, компоти, каші або домашній сир із додаванням свіжих ягід тощо . Свіжі ягоди разом із карпатським медом, свіжим молоком або домашнім сиром – улюблені сніданки дітей, яких турботливі батьки привозять на відпочинок та оздоровлення у Карпати, зокрема до Ворохти.
Гриби
У липні, якщо регулярно йдуть дощі і немає посухи, у Карпатах розпочинається грибний сезон, який триває до середини осені аж до приморозків. За сприятливих погодних умов у околицях Ворохти та на далеких грибовищах можна зайнятися «тихим полюванням» та назбирати грибів як на зимові заготівлі, так і просто до столу під час відпочинку: білі (боровики), лисички, опеньки (підпеньки), підберезники, грузді, сироїжки. Також можна за попередньою домовленістю замовити доставку свіжих грибів (по сезону) до садиби. Приготувати гриби Ви зможете самостійно на кухні садиби Скита, де є для цього все необхідне, або ж замовити страви із грибами згідно сезонного меню: юшку з грибами, деруни з грибами, млинці з грибами, м’ясо з грибами, грибний соус, смажені гриби та т. ін.*
*Нагадуємо, що дітям до 12 років вживати гриби як самостійну страву не рекомендується, оскільки вони є досить важким продуктом для дитячої системи травлення. Грибні юшки та соуси для дітей рекомендуємо замовляти тільки з тих грибів, які заготовлені господарями садиби «Скита».
Як зробити замовлення:
-
замовлення на свіжі гриби та ягоди до Вашого столу приймаються за добу;
-
вартість залежить від сезону та середніх цін на ці продукти у смт. Ворохта;
-
замовлення на приготування страв з грибами та ягодами згідно «Сезонного меню» приймаються за добу (оскільки заготовки та поставки місцевими жителями відбуваються завчасно);
-
приготування страв із продуктів, зібраних гостями котеджів «Скита», приймаються і обумовлюються індивідуально (із господарями садиби) або ж гості готують їх самостійно;
-
замовлення на збирання грибів у супроводі професійного грибника приймається щонайменше за добу; послуга платна – залежить від тривалості замовленого походу та його дальності (чи знадобиться транспорт), наявності екіпірування у групи та ін.; наявність грибів (від погодних умов) та маршрут узгоджуються з грибником;
-
Замовлення приймають господарі садиби безпосередньо або за телефонами: 097-660-96-42 (Аня) та 097-660-96-44 (Валерій).
Ви гарантовано отримаєте незабутні емоції
1. Представтесь будь ласка *
2. Прогнозована дата від’їзду та приїзду *
Прибуття
Виїзд
3. Зв’язок із Вами *