Рафтинг в Карпатах по річці Прут

Рафтинг по річці ПрутВідпочинок в Карпатах має безліч можливостей. Одна з них – рафтинг по чудовій річці Прут. Сплав по цій річці називають одним з найбільш тривалих і складних для проходження серед усіх річок Карпат.

Ще декілька років - і словосполучення "рафтинг в Карпатах" сприйматиметься майже так само природньо, як "гірськолижний відпочинок в Карпатах". Сплави стають усе більш популярними на час травневих вихідних і в перший місяць літа – місця відпочинку в цей час густонаселені туристами, кемпінгами, тренувальними таборами. Більшість з них з радістю зустрічають новачків, пропонуючи короткі програми для сплавів - одно- і триденні. Який маршрут вибрати - повільний сплав за течією Дністра, інтенсивніший, - на річці Опір, або проходження порогів в стрімкому Пруті?

 

 

Сплав на Пруті: де, коли і чого чекати?

  • Прут має вузьке русло. Це гірська річка за усіма параметрами, до того ж "з характером" - бурхлива течія, пороги, перекати і камені, розкидані то тут, то там. Умовно, сплав на тут можна розбити на три ділянки: Ворохта – Яремче, Яремче – Делятин, Делятин - Чернівці.
  • Перший використовується найчастіше. Його довжина - приблизно 40 км, де вам зустрінеться нескінченна черга порогів, які потребують пильності, обережності і упевненості в роботі з веслом. Для рафтингу на високій воді ділянка Ворохта-Яремче - складна, але через те і найцікавіша. Проходження цієї ділянки непрофесіоналами дозволене, з міркувань особистої безпеки, тільки в період невисокого рівня води, тобто впродовж літа і в перші місяці осені. На відміну від інших річок Карпат, придатних для сплаву, Прут влітку часто мілішає до повної непрохідності. Найоптимальніший час – квітень-травень! Оптимальні для сплаву у цю пору року - маневрені байдарки з низьким осіданням. Плюс, легка вага обумовлює динамічний і досить напружений характер рафтингу - у вас просто не буде часу розслабитися!
  • Ділянка Яремче-Делятин має приблизно 14 км довжини. Складність порогів середня. Попри те, що ухил річки дещо зменшується, течія залишається досить швидкою.
  • Щонайдовша ділянка - від Делятина до Чернівців має 157 км!
  • На початку Делятина річка розходиться на два рукави. Уважно проходимо місце їх злиття. Далі ріка тут стає помітно спокійнішою, береги значно нижчі, ніж на попередніх ділянках. Таким чином, загальна протяжність сплаву може досягати більше 180 км! А це, щонайменше, 7-10 днів водного походу!

 

Якщо ви бажаєте максимум экстриму, то такий рафтинг саме для вас! Приєднуйтесь і вперед – до пригод! 

Замовлення на рафтинг приймаються  за контактами  не менше ніж за 1 добу до сплаву, або через форму замовлення.

 

Замовити
Фото клієнта який залишив відгук
Андрій Мойсенко

Їжджу що сезону, як на лижі так і літом просто покататись на велосипеді, сходити в ліс по гриби та просто насолодитись краєвидами Карпат. Адекватні ціни, хороший сервіс, домашня кухня заслуговує окремої похвали. Зручно те, що майже все що потрібно для активного відпочинку в СКИТІ є, на любу пору року: прокат велосипедів, рафтинг, прокат лиж і їх спорядження, одним словом все.. Баня з басейном одна з кращих в яких я був.

Фото клієнта який залишив відгук
Вікторія Ліщинська

Перебування у Скиті -це лише приємні моменти. Жодних непорозумінь з господинею, як було описано в інших відгуках не було. Були з дитиною. Для малюків є качелі. Господиня дуже уважна і дбайлива. Піклується про своє, тому слідкує за порядком.

Фото з послугами від Скита