Рафтинг на річці Опір

Рафтинг по річці ОпірЧудова розвага для весняно-літнього сезону! На річці Опір сплавляються новачки і експерти. Вибір маршрутів вражаэ: можна організувати як короткий, багатогодинний сплав, так і провести повноцінний день на веслах, та незабутній відпочинок в Карпатах.

Опір - одна з небагатьох карпатських річок, які розтягуються на кілька десятків кілометрів. Довжина водойми - близько 58 км, ширина русла місцями становить 50-80 метрів.

 

Назва річки виникла, найімовірніше, за часів монголо-татарської навали: в середині XIII ст. Саме тут стався потужний опір загарбникам.


Коли рафтинг на карпатських річках придбав особливу популярність, туристи-єкстремали з'явилися і тут. Проходження річки має 2-ю категорію складності.

 

  • Любителям довгих маршрутів на сплав найкраще приїжджати навесні: тоді повноводна ріка дозволяє починати маршрут від Славського. Влітку, коли рівень води в істотно знижується, сплавляються тільки від Сколе. Рафтинг надзвичайно мальовничий і цікавий.
  • Довжина маршруту "для новачків" становить близько 15 км (стартують від Сколе), тривалість такого сплаву в середньому - 3.5 години.

 

Що ви отримаєте?

На маршруті буде можливість гарненько розглянути все навколо - Опір тече по Синевицькому каньйону з високими скелями, які впираються в річку. Однак гав довго ловити не варто: проходження порогів, перекатів змусить вас як слід попрацювати веслами. Поруч розташований водоспад Кам'янка, який завжди можна відвідати під час зупинки в рафтинг-кемпінгах. Одноденні програми сплаву також існують, так що пригоди на річці Опір можна записати як факультативи. Якщо у вас з'явиться вільний час і бажання побарахтатися в воді, маршрут можна значно продовжити, сплавляючись від Сколе до Стрия. Тривалість проходження 30-40 км маршруту складає приблизно добу. Це комбінований маршрут. Не хвилюйтеся, весь день сидіти на веслах не доведеться! Зазвичай, маршрути такої протяжності має пункти відпочинку і маються на увазі екскурсії до природних чи архітектурних пам'ятників, які розташовані неподалік від річки. Без смачного обіду вас ніхто не залишить!

 

Загалом, маршрутів для рафтингу на Спираючись та Стрию не злічити! Як і варіантів, на чому сплавлятися: катамарани, каяки, байдарки тощо. Відповідно до обраного виду водного транспорту відрізняється і кількість учасників групи для сплаву. Але це вже деталі. В любому випадку, такий відпочинок в Карпатах стане надзвичайним!

Замовлення на рафтинг приймаються  за контактами  не менше ніж за 1 добу до сплаву, або через форму замовлення.

 

Замовити
Фото клієнта який залишив відгук
Андрій Мойсенко

Їжджу що сезону, як на лижі так і літом просто покататись на велосипеді, сходити в ліс по гриби та просто насолодитись краєвидами Карпат. Адекватні ціни, хороший сервіс, домашня кухня заслуговує окремої похвали. Зручно те, що майже все що потрібно для активного відпочинку в СКИТІ є, на любу пору року: прокат велосипедів, рафтинг, прокат лиж і їх спорядження, одним словом все.. Баня з басейном одна з кращих в яких я був.

Фото клієнта який залишив відгук
Вікторія Ліщинська

Перебування у Скиті -це лише приємні моменти. Жодних непорозумінь з господинею, як було описано в інших відгуках не було. Були з дитиною. Для малюків є качелі. Господиня дуже уважна і дбайлива. Піклується про своє, тому слідкує за порядком.

Фото з послугами від Скита