Рафтинг в Карпатах і всі його переваги

Рафтинг в Карпатах переваги

Сьогодні в Карпатах надзвичайно популярний такий вид екстремального спорту як рафтинг, який являє собою сплав по гірських річках або штучно створеним каналах. Останній варіант не користується популярністю, так як справжній екстрим можна випробувати на справжніх річках, які з гуркотом стікають з передгір'я Карпат. Водний туризм - це один з найбільш доступних видів екстремального проведення часу для любителів викиду адреналіну.


У Карпатах є для цього чудові умови - безліч гірських річок. Звичайно ж, це по своєму романтично, але для найкращого результату вам необхідно мати засіб для сплаву.

Всі плавальні засоби можна умовно розділити на три великі підгрупи:

  • легкі – каяки та байдарки;
  • середні – катамарани;
  • важкі – американські плоти або рафти.

Готельний комплекс «Скита» надає послугу на кращих моделях. Ви відчуєте неймовірне задоволення, отримаєте масу вражень!

 

Переваги рафтингу

 

Особливо популярний серед туристів сплав по річках Білий і Чорний Черемош (є річка і просто Черемош, по якій теж здійснюються сплави). Рафтинг там дійсно змушує кров кипіти в жилах, і навіть після того, як людина повністю намочить свій гідрокостюм, вона все одно рветься в бій для чергового спуску! В цілому рафтинг має наступні переваги:

  1. Складність самого сплаву буде зростати поступово. Наприклад, в перший день сплав на простих перекатах і шиверах. Новачкам це допомагає освоїтися і звикнути до особливостей водної траси, а досвідчені люди просто згадають всі свої навички, які вони призабули під час відсутності.
  2. Для тих, хто виконує сплав на Черемоші, нудьгувати не доведеться, адже там завжди можна придумати що-небудь нове і цікаве. Наприклад, здійснити спуск на надувних байдарках, подивитися майстер-класи з управління каяками в річці. До речі, організатори забезпечують учасників і харчуванням.
  3. Крім того, рафтинг можна розбавити пішими походами по горах, на ваш вибір Говерла, Піп Іван Чорногорський або легші гірські піки. А при підйомі на вершину гори для спуску учасникам надається смачний чай з бутербродами (перед спуском їсти щільно не рекомендується).

 

Особливості екстремального відпочинку в Карпатах

 

Переїзди уздовж самих річок здійснюються комфортними і безпечними мікроавтобусами, так тягти за собою по горах всю необхідну амуніцію вже точно не доведеться.

Організатори пропонують комфортний рафтинг-табір, приємну дружню обстановку, при якій не страшна будь-яка погода. Дощ - значить, піднімається вода, що прекрасно для рафтингу. Світить сонце - і це теж прекрасно, так як буде не так холодно.

 

Організація рафтингу: як відбувається сплав?

 

Сплавляючись по річці, учасники походу розташовуються на бортах човна, і під керівництвом старшого групи організовано гребуть веслами. Інструктор повідомляє напрямок греблі, і від точності виконання його команди залежить ефективність управління рафтом.

Маршрути вибираються не тільки за ступенем складності, але і виходячи з естетичних даних: не меншу важливість, ніж отримання дози адреналіну від проходження складних бочок і порогів, має наявність мальовничих місць, які туристи відвідують під час маршруту.

Національні заповідники, пам'ятки культури, природні та історичні пам'ятки, - це друга перевага, яким можуть похвалитися активні тури. Додайте до цього всі принади туристичного життя, адже жоден сплав-тур вихідного дня не обходиться без розпалювання багаття, приготування смачної похідної їжі, виспівування пісень під гітару, і ви зрозумієте, що більш захоплююче проведення часу придумати буде складно.

 

Організація сплавів по річках, яку здійснює «Скита», дозволяє учасникам насолодитися усіма принадами водного спорту без необхідності вирішення оргпитань. Тур «водний рафтинг» або сплав на байдарках купується пакетом; наші інструктора самі опрацьовують маршрут, вибираючи найбільш відповідний рівню учасників, обирають напрямки і ділянки водних артерій, в яких є екстремальні елементи (пороги, бочки).
Хочете дізнатися більше інформації, уточнити вартість туру і забронювати місце у вподобаній подорожі? Зв'яжіться з нами по тел. (097) 062 6062, (066) 254 2288.

 

Приємного відпочинку! 

 

Фото клієнта який залишив відгук
Андрій Мойсенко

Їжджу що сезону, як на лижі так і літом просто покататись на велосипеді, сходити в ліс по гриби та просто насолодитись краєвидами Карпат. Адекватні ціни, хороший сервіс, домашня кухня заслуговує окремої похвали. Зручно те, що майже все що потрібно для активного відпочинку в СКИТІ є, на любу пору року: прокат велосипедів, рафтинг, прокат лиж і їх спорядження, одним словом все.. Баня з басейном одна з кращих в яких я був.

Фото клієнта який залишив відгук
Вікторія Ліщинська

Перебування у Скиті -це лише приємні моменти. Жодних непорозумінь з господинею, як було описано в інших відгуках не було. Були з дитиною. Для малюків є качелі. Господиня дуже уважна і дбайлива. Піклується про своє, тому слідкує за порядком.

Фото з послугами від Скита