Рафтинг по Чорному Черемоші - для підкорювачів водної стихії!

Рафтинг по Чорному ЧеремошіБожевільна, непідвладна людині водна стихія Карпатських гір невпинно притягує до себе шукачів пригод незрозумілою багатою енергетикою. Пишність невеличкої гірської річки вабить і спортсменів і новачків битися з вируючим духом води! СКИТА запрошує всіх бажаючих здійснити рафтинг по Чорному Черемошу, проявити свій характер і гордо назвати себе підкорювачем дикої природи!


Чорний Черемош - багатства української природи для активного відпочинку людини Чорний Черемош - класична гірська річка, що протікає в лісовій зоні Східних Карпат на заході України на висоті 1680 м над рівнем моря. Свій початок ліва притока Черемоша бере в загадкових Чивчинських горах і на протязі 87 км (довжина річки) перетинає практично весь Верховинський район, який є адміністративною одиницею Івано-Франківської області.


Вузьке звивисте русло річки шириною 15-20 метрів має середній ухил 14 м/км. З огляду на гірську місцевість тут з безліччю порогів, уступів і перекатів в районі невеликого місцевого селища Устеріки, річка кардинально змінює свій напрямок. У верхів'ях бурхливий Чорний Черемош практично протягом 35 кілометрів зі швидкістю до 20 кілометрів на годину прямує на північний захід, а потім повертає на північний схід і зменшує свою швидкість до 4-10 км/год.
У пониззі річка трохи розширюється, тут зустрічаються рідкісні тераси, і навіть заводь. Площа басейну Чорного Черемоша становить 856 квадратних кілометрів, а глибина від 0,2 до 1 метра зі збільшенням до пониззя. Наповнення  річки має сезонний характер і відбувається за рахунок танення снігового покриву та рясних атмосферних опадів у весняний період. Саме в цей час, приблизно з кінця березня, починається рафтинг на Чорному Черемоші.


Завдяки тому, що безліч приток річки беруть свій початок на високих схилах Чорногірського хребта, де сніговий покрив зберігається аж до середини літа, для Чорного Черемоша характерні регулярні бурхливі паводки з різкою зміною рівня води аж до кінця літа, що робить ще більш цікавим і екстремальним рафтинг. Чорний Черемош має такі великі ліві притоки, як річки Бистрець, Шибена, Дземброня, Ільця тощо.

 

Сезон рафтингу на Черемоші

Не дивлячись на те, що сезон рафтингу починається ще в березні і триватиме аж до середини осені, його пік припадає на період: кінець квітня - початок травня. В цей час на Чорному Черемоші проходить спортивний фестиваль «Кубок Черемоша». Тут збираються тисячі любителів і спортсменів України та країн пострадянського простору, що займаються рафтингом в Карпатах на Черемоші.

 

Фото клієнта який залишив відгук
Андрій Мойсенко

Їжджу що сезону, як на лижі так і літом просто покататись на велосипеді, сходити в ліс по гриби та просто насолодитись краєвидами Карпат. Адекватні ціни, хороший сервіс, домашня кухня заслуговує окремої похвали. Зручно те, що майже все що потрібно для активного відпочинку в СКИТІ є, на любу пору року: прокат велосипедів, рафтинг, прокат лиж і їх спорядження, одним словом все.. Баня з басейном одна з кращих в яких я був.

Фото клієнта який залишив відгук
Вікторія Ліщинська

Перебування у Скиті -це лише приємні моменти. Жодних непорозумінь з господинею, як було описано в інших відгуках не було. Були з дитиною. Для малюків є качелі. Господиня дуже уважна і дбайлива. Піклується про своє, тому слідкує за порядком.

Фото з послугами від Скита