Гірські озера Карпат

АпшинецьАпшинеець —  пам'ятка природи,  озеро розташоване в Українськийх Карпатах. Розташоване на території Рахівського району Закарпатської області. Озеро льодовикового походження, лежить на висоті 1487 м над р. м. Довжина – 126м., ширина. 100м. площа 1,2 га. Глибина до 3,3м. Вода є прозора і чиста,  температура в літку +10 - 13°С. Узимку замерзає.

 

 

 

 

Бребенескул - найвисокогірніше в Україні, яке розташоване на висоті 1801 метрів над рівнем моря. Розташоване в Рахівському районі Закарпатської області. Довжина 134м. ширина 28-44м. глибина до 2,8м. Вода чиста, слабомінералізована.

 

 

 

 

 

Несамовиите — одне з найвище розташованих озер Українських Карпат (1750 м над рівнем моря). Розташоване на території Надвірнянського району Івано-Франківської області. Довжина 88 м. ширина – 45м. площа.0,3 га, глибина до 1,5 м. Живиться за рахунок атмосферних вод. Узимку замерзає. Поверхневого стоку озеро не має, але нижче моренного валу витікає декілька струмків — приток Прута.

 

 

 

 

Брескул (Брецкул) —озеро льодовикового походження в Рахівському районі Закарпатської області. Розташоване на південно-західних схилах гори Брескул (хребет Чорногора) і південніше Говерли. логовина має подовжену форму, довжина її 52 м., ширина 20м. У зв’язку з інтенсивним заростанням озера його розміри зменшилися, довжина становить 37м., ширина 12-15м. Живиться переважно атмосферними опадами, безстічне. Вода прозора, слабо мінералізована.

 

 

 

Ворожеска (інша назва - Тритон) - високогірне озеро в Українських Карпатах, в межах Рахівського району Закарпатської області. Складається із двох невеликих водойм. Верхнє озеро має круглу форму (діаметр 95м. площа 0,7 га, глибина до 4,5м). Нижнє озеро, розташоване на 15м. нижче від верхнього, подовженої форми (довжина 76м., ширина 28м. площа близько 0,2 га, глибина до 1,9м.) живиться водами потоку. Вода чиста, прозора; температура влітку +12°С. На захід Ворожеска розташоване озеро Апшинец, на південний захід - озеро Догяска на південний схід - гора Великий Котел (1771 м).

 

 

 

Герашаска - лежить на схилах масиву Свидовець на висоті близько 1577м.н.р.м. Довжина 125м. ширина 110м. Площа 1,2га, глибина до 1,2 м. Улоговина має форму неправильного прямокутника, обмежена широким моренним валом. Північні береги поростили осокою. живиться переважно сніговими водами. Температура води влітку низька (у червні +10° +11°С).

 

 

 

 

Драгобраатське (інша назва — Івор) — озеро льодовикового походження в Українських Карпатах, у масиві Свидівець. ежить на висоті 1600 м над р. м., в улоговині видовженої форми, що серед північних схилів гори Близниці, у межах Рахівського районну Закарпатської області. Довжина озера 55 м, ширина 21 м, площа 0,1 га. Глибина до 1,2 м (іноді до 1,5 м). Береги складаються з морени. Живиться ґрунтовими й атмосферними водами. Вода прозора, слабомінералізована.

 

 

 

Марічейка — високогірне озеро в Українських Карпатах, у масиві Чорногора, в межах Верховинського району Івано-Франківської області.

Розташоване у південній частині Карпатського національного парку, на північно-східному схилі гори Шурин. На північний захід від озера розташована одна з найвищих вершин Українських Карпат — Піп Іван (2022 м).

Марічейка — льодовикового походження.

Довжина озера — 88 м, ширина — 45 м, висота над рівнем моря — 1510 м. Максимальна глибина — 0,8 м. Улоговина видовженої форми. Береги низькі, вкриті частково субальпійськими луками, частково заростями осоки, оточені лісом з ялини та гірської сосни. Живиться підземними та частково атмосферними водами. Вода прісна, чиста. Дно рівне, мулисте.

Фото клієнта який залишив відгук
Андрій Мойсенко

Їжджу що сезону, як на лижі так і літом просто покататись на велосипеді, сходити в ліс по гриби та просто насолодитись краєвидами Карпат. Адекватні ціни, хороший сервіс, домашня кухня заслуговує окремої похвали. Зручно те, що майже все що потрібно для активного відпочинку в СКИТІ є, на любу пору року: прокат велосипедів, рафтинг, прокат лиж і їх спорядження, одним словом все.. Баня з басейном одна з кращих в яких я був.

Фото клієнта який залишив відгук
Вікторія Ліщинська

Перебування у Скиті -це лише приємні моменти. Жодних непорозумінь з господинею, як було описано в інших відгуках не було. Були з дитиною. Для малюків є качелі. Господиня дуже уважна і дбайлива. Піклується про своє, тому слідкує за порядком.

Фото з послугами від Скита