Чому варто їхати саме в Карпати?

Кожен раз, вибираючи маршрут подорожі або відпочинку, ми прагнемо побачити щось далеке, незвичайне, і як, правило, чуже нашій душі, ментальності, і нашому духу. Це чудово, що в нас живе спрага відкриттів, пізнання іншого світу, інших культур, традицій, але ж і наша земля не менш багата на свої природні скарби, краси, перед якими блякне чужоземне. Ось саме тому ми вирішили визначити, чому треба їхати на відпочинок в Карпати. В Україні є неповторні унікальні за своєю красою місця. Одне з них, поза всякими сумнівами, це Карпати, і є кілька причин, чому варто відправитися саме в цей край.

Унікальне геолокація, історія та культура цього краю, його жителів. Карпати розташовані на заході України. З півдня сусідом області є Румунія, на південному заході - Угорщина, в західній частині - Словаччина, а на північному заході -Польща. Фактично, Карпати - це, свого роду, українське «вікно в Європу».

Закарпаття - один з найбільш мальовничих куточків Центральної Європи, розташований на південно-західних схилах Східних Карпат. Гори в цій частині України займають майже 80% території краю. У давні часи Закарпаття входило до складу Великої Моравії, Київської Русі, Угорського королівства, Австро-Угорщини. У цього краю багата, неповторна, історична траєкторій і глибока самобутня культура, яка об'єднує десятки народів і народностей. У Закарпатті абсолютно мирно вже тисячу років живуть і працюють поруч представники п'яти країн і чотирьох віросповідань.

У Карпатах дивно поєдналися минуле і сьогодення. Прекрасні пам'ятники, своєрідна архітектура, багата природа, мінеральні джерела, традиції народного життя зовсім гармонійно поєднуються із сучасною культурою і побутом, об'єктами туристичної інфраструктури.

поїздка в Карпати

Якщо подорожувати по Закарпаттю, то створюється враження, що виїхав за кордон.

1. Естетичні дворики, котеджі, сучасні готелі радую очі. Адже закарпатці - працьовитий народ, вони вміють заробляти гроші і інвестувати їх у нерухомість. А яка у них фантастично смачна кухня! Їх національні страви настільки різноманітні, що потрібно дуже багато часу, щоб продегустувати всю їжу, яку готують на Новий рік і Різдво в Карпатах. Вона акумулює в собі все найкраще з кухонь різних національностей, що проживають в Карпатах. У Закарпатті ви побачите географічний центр Європи, який знаходиться в 12 км від села Ділове в Рахівському районі.

2. Приголомшливо красива природа Карпат, чисте, прозоре повітря, різноманіття мінеральних джерел, потужні водоспади. Погодьтеся - це рай для очей, для душі. Карпатська область - екологічно найчистіша в України, адже в Карпатах багато заповідних зон, в тому числі знаменитий Карпатський заповідник.

 

А що ще можна побачити в Карпатах і відвідати, запитаєте Ви? А ось що:

  • Озеро Синевир - казкова перлина Карпат, найкрасивіше гірське озеро, розташоване на висоті 989 м над рівнем моря.
  • Водопад Шипот на річці Пилипець висотою 14 метрів, що падає вниз у вигляді безлічі мальовничих каскадів. Навесні, коли тане зимовий сніг, він привертає величезну кількість туристів.
  • Не менш цікаві й привабливі Солотвинські соляні озера та шахти, які позитивно діють на шкіру людини, а грязі за своїми лікувальними властивостями не менше ефективні, ніж грязі Мертвого моря. Вода в Солотвинському озері має більш високий рівень солоності, ніж морська вода.

 

3. Безліч історичних і архітектурних пам'яток. 1817 пам'яток історії, культури, мистецтва. Серед визначних пам'яток - Ужгородський замок-фортеця (X-XVI ст.), Давня резиденція давньоруського князя Люборца; Мукачівський замок (Замок Паланок, XIV-XVII ст.) - один з не багатьох, що вціліли до наших днів, колишня резиденція подільського князя Ф.Корятовіча, Графський двір (1629 р) - найбільш давнє світська споруда в м Берегово; палац барона Перені (XVI-XVIII ст.), який є найдавнішим зразком палацової архітектури (м.Виноградів); єдиний в світі пам'ятник листоноші - це пам'ятник Федору Фекете, в Тур'я Реметах, Перечинський район.

4. Чудові умови для лікування і оздоровлення. Адже в Карпатах близько 400 джерел, що представляють всі основні групи мінеральних вод. Саме завдяки мінеральним джерелам, в Карпатах створено безліч санаторіїв, оздоровчих комплексів. Мінеральну воду застосовують у вигляді ванн, інгаляцій, гідромасажу, звичайного прийому води, але в певний час і при відповідному температурному режимі. Чисте гірське повітря, хвойні ліси, первозданна природа, в сукупності з мінеральними джерелами створюють цілий комплекс ідеальних умов для лікування.

5. Відмінні умови для проведення активного відпочинку в Карпатах весь рік. Гірськолижні курорти (найпопулярніший серед них - зимовий курорт Буковель), з радістю приймають туристів з усіх куточків країни та зарубіжжя. Навесні проводиться рафтинг на річках Чорний Черемош, Черемош, Білий Черемош і Прут. Не менш популярні в Карпатах верхова їзда, катання на квадроциклах, снігоходах.

6. Можливість дегустації приголомшливих закарпатських вин і коньяків. Завдяки багатовіковим традиціям, закарпатські вина - це вже візитна картка краю. Особливою популярністю у туристів користуються екскурсії в винні погреби і в дегустаційні зали.

 

Якщо вам цікаво все те, про що ми написали, тоді Карпати вас чекають і готові поділитися з вами чистотою повітря, красою гірських вершин, бризками водоспадів і стрімкістю гірських річок! Всі ці причини в сукупності роблять відпочинок в Карпатах особливо привабливим і не забуваємо. Приїжджайте і переконайтеся в цьому самі!

 

Фото клієнта який залишив відгук
Андрій Мойсенко

Їжджу що сезону, як на лижі так і літом просто покататись на велосипеді, сходити в ліс по гриби та просто насолодитись краєвидами Карпат. Адекватні ціни, хороший сервіс, домашня кухня заслуговує окремої похвали. Зручно те, що майже все що потрібно для активного відпочинку в СКИТІ є, на любу пору року: прокат велосипедів, рафтинг, прокат лиж і їх спорядження, одним словом все.. Баня з басейном одна з кращих в яких я був.

Фото клієнта який залишив відгук
Вікторія Ліщинська

Перебування у Скиті -це лише приємні моменти. Жодних непорозумінь з господинею, як було описано в інших відгуках не було. Були з дитиною. Для малюків є качелі. Господиня дуже уважна і дбайлива. Піклується про своє, тому слідкує за порядком.

Фото з послугами від Скита