Білий Черемош – рафтинг, якого ви не забудете!

Білий Черемош рафтингБілий Черемош - одна з найекстремальніших річок українських Карпат. На ній розташований цілий ряд порогів до 4 категорії складності - «Халява», «Дудки», «Ворітця», «Яблуницькі сходи». Ділянку річки з постійними перекатами, порогами і притисками, відносять до 2 категорії складності. Практично всі пороги компактно розташовано на 10 км ділянці річки, в середній течії річки - до греблі Яблунецький ГЕС. На відміну від Чорного Черемоша, де розташовані пороги тільки до 3 категорії складності, ухил річки на окремих ділянках Білого Черемоша набагато більший і носить нерівномірний, «ступінчастий» характер. Саме тут рафтинг незабутній!


Багато порогів мають досить відчутний перепад висоти. Інша відмінність Білого від Чорного Черемоша, річка має меншу витрату води, через що період сплавів ще коротший, як правило з середини квітня до початку травня. При цьому протягом цього короткого періоду витрата води дуже нерівномірна, так як безпосередньо залежить від погоди. А погода в цей час в Карпатах, дуже примхлива. Навіть невелике похолодання чи дощ у верхів'ї, можуть сильно впливати на рівень води в річці. Проте Білий Черемош поряд з Чорним Черемошем і Прутом залишаються найбажанішими річками для відвідування всіх туристів-водників в Карпатах.

 

При цьому не слід забувати, що для участі в рафтингу по Білому Черемоші, всі учасники повинні:

  • фізично бути здорові і підготовлені
  • вміти плавати
  • мати досвід участі в сплавах на бурхливій воді
  • бути психічно врівноваженими і адекватними.

 

СКИТА - одна з небагатьох, хто протягом багатьох років, весною, проводить сплави по Черемошу.

 

Наші переваги:

- багато років сплавів Черемошем, відмінне знання річки.

- проживання в комфортабельному рафтинг-таборі.
- різний вибір плавзасобів (4 і 6, 8-ми місні рафти, 2 і 3-х місні надувні байдарки, які проходять Білий Черемош, навіть при низькій воді).

 - повне забезпечення всім туристичним і спеціальним спорядження (шоломи, спасжилети, гідрокостюми та гідроботінки).

 - повноцінне гаряче харчування зі стравами гуцульської кухні.

- сплав на всьому протязі уздовж річки супроводжує машина. Що дозволяє оперативно зійти з маршруту в разі потреби. А також дає хорошу можливість для фотозйомки з берега.

 

Фото клієнта який залишив відгук
Андрій Мойсенко

Їжджу що сезону, як на лижі так і літом просто покататись на велосипеді, сходити в ліс по гриби та просто насолодитись краєвидами Карпат. Адекватні ціни, хороший сервіс, домашня кухня заслуговує окремої похвали. Зручно те, що майже все що потрібно для активного відпочинку в СКИТІ є, на любу пору року: прокат велосипедів, рафтинг, прокат лиж і їх спорядження, одним словом все.. Баня з басейном одна з кращих в яких я був.

Фото клієнта який залишив відгук
Вікторія Ліщинська

Перебування у Скиті -це лише приємні моменти. Жодних непорозумінь з господинею, як було описано в інших відгуках не було. Були з дитиною. Для малюків є качелі. Господиня дуже уважна і дбайлива. Піклується про своє, тому слідкує за порядком.

Фото з послугами від Скита