Активний відпочинок в Карпатах – переваги

Відпочинок в Карпатах – чудова альтернатива відпочинку за кордоном.

Ціни на відпочинок в світі неухильно ростуть, все дорожче стають активні тури за межами України або країн СНД. Уже мало хто може дозволити собі рафтинг в Туреччині або трекінг в Гімалаях. Але відпочинок на рідних просторах все набирає популярності, поліпшується сервіс, ціни стають доступнішими. Тому активний відпочинок в Карпатах цікавить все більше туристів з України та інших країн.

 

ПЕРЕВАГИ:

  • низькі ціни на проживання, харчування та розваги. Ціни на тури в Карпати на порядок нижче. Сюди без проблем можна дістатися до Буковеля, Яремче, Ворохти, Славського, Ясіня. Тут завжди до ваших послуг затишні номери готелів, цікаві екскурсійні програми, вишукані ресторани. Скрізь є служби таксі і ходить рейсовий автотранспорт;
  • гарна якість послуг. Кожен рік поліпшуються умови відпочинку в Карпатах. Зі зростанням конкуренції господарі приватних готелів, будинків, турбаз і котеджів змушені покращувати рівень сервісу в своїх будинках і придумувати все нові знижки для своїх гостей;
  • м'який клімат і хороша погода. Влітку в Карпатах тепло, але не жарко, а взимку морози оптимальні для катання на гірських лижах і рідко перевищують мінус 20 градусів. При цьому взимку на гірськолижних курортах завжди достатньо снігу для катання на лижах.

Різноманітність активного відпочинку залежить від сезону.

 

Карпати влітку

Відпочиваючи в Карпатах, можна пожити в розкішному будиночку на природі далеко від міст і суєти. Тут приємно дихати свіжим повітрям гір, ходити по гриби в ліс, ловити рибу в гірських річках, просто прогулюватися в прохолоді лісу. А можна вибрати більш активний відпочинок і піти в похід з рюкзаком. Є походи на вихідні. А для більш сильних знайдуться і багатоденні походи з ночівлею в наметі біля багаття. Маршрути походів прокладені найцікавішими екскурсійними місцями. Ви потрапите і на Говерлу, і на гору Піп Іван. Побуваєте в Верховині, на Драгобраті та в інших гуцульських селищах. А також вас чекають незабутні краєвиди високогір'я Карпат: полонини, ліси, гірські озера і водоспади, сріблясті холодні струмки і джерела. Тут можна спробувати справжній гуцульський сир, бринзу, вурду, свіже молоко і сметану. Практично ціле літо в Карпатах багато ягід і грибів. Ви вдосталь наїстеся чорниці, брусниці, малини, зберете кошик білих грибів, лисичок, красноголовців та інших.

У Карпатах розроблені маршрути різної тривалості. Найпопулярніший - по найвищих вершин Карпат.

Активний відпочинок в Карпатах

СПЛАВИ В КАРПАТАХ

Сплави по Черемошу, Пруту на катамаранах, човнах, байдарках - відмінний варіант сімейного активного відпочинку. Додатково можна купатися, ловити рибу, засмагати. А крім того, тут дуже багато екскурсійних об'єктів, таких як водоспади, печери, гроти пустельників, старовинні схрони воїнів-партизанів, руїни фортець і замків. Карпатські річки приваблюють своєю чистою водою, дикою природою - тут на берегах майже немає сіл.

 

РАФТИНГ В КАРПАТАХ

Рафтинг - це сплав на катамаранах, рафтах або байдарках по гірських річках з порогами. Сплав сповнений адреналіну і екстремальних відчуттів. Високі вали будуть регулярно накривати вас з головою і піднімати судно над водою так, що навіть веслом не дістанеш до води. Якщо у вас вже є достатньо досвіду в сплавах по порогах, можете спробувати свої сили на двомісному катамарані або байдарці. Сплави на байдарці складніші і цікавіші, то але і більш небезпечні. А справжнім професіоналам варто сісти на каяк.

Рафтинг в карпатах

Зимові тури по Україні - гірськолижні курорти Карпат

Звичайно ж зима - це період гірських лиж. Для цього виду активів зимового відпочинку в Карпатах також створені всі умови. І попереду всіх, звичайно ж, гірськолижний курорт європейського рівня - Буковель. Тут є безліч доглянутих трас, всю зиму функціонують всі підйомники, а на курорті їх більше 20.

Ви рідко зустрінете на Буковелі чергу - підйомники швидкісні і дуже зручні, тому лижники більшу частину свого часу проводять на схилі, а не в кріслі. Під час відпочинку на Буковелі, зупинятися зручно трохи віддалік - ціни нижчі і суєти менше. До ваших послуг безліч готелів різного рівня: від дешевих кімнат до комфортабельних готелів і котеджних комплексів, де ви отримаєте басейн, сауну з джакузі.

Також в Карпатах є можливість прокататися на квадроциклах, поїздити верхи на конях, побігати на бігових лижах, пограти в пейнтбол або страйкбол.

Крім Буковеля є ще й інші лижні курорти. Це перш за все Драгобрат - біля селища Ясіня та Славське, біля однойменного села біля гори Тростян. Тут умови їзди не такі комфортні, але траси не менш цікаві.

Екстремальний відпочинок в Карпатах стане незабутнім для кожного. Це незабутні враження і чудова нагода відмінно провести відпустку!

 

Переваги відпочинку в Карпатах

Сьогодні українці і жителі інших країн пострадянського простору все частіше для відпочинку вибирають не Туреччину або Єгипет, а Карпати. І тут немає нічого дивного: в українській частині Карпатських гір, наприклад, сервіс на гірськолижних курортах нічим не поступається західноєвропейському рівню. Втім, це ще далеко не всі переваги відпочинку в цьому місці.

 

Переваги відпочинку в Карпатах для туристів можна охарактеризувати наступним чином:

  • Чудово розвинена транспортна та туристична інфраструктура. Доїхати до регіону з будь-якої точки України, Білорусії або Росії простіше простого: в той же Львів ходить безліч маршрутів, а зі Львова дістатися до місця призначення точно не складе ніяких труднощів;
  • Дешевизна. Мабуть, це одне з найбільш важливих переваг Карпат. Незважаючи на дійсно європейський рівень обслуговування, ціни тут цілком собі українські, тобто, відносно невеликі. Наприклад, вартість одного двомісного номера в добу в пристойному готелі обійдеться від 750 гривень.
  • В українських Карпатах сьогодні відкрито більше 13 гірськолижних курортів. Є там траси і для самих маленьких, і для новачків, і для цілком досвідчених лижників. До того ж, вартість послуг інструктора цілком прийнятна: якщо хтось захоче навчитися добре кататися на лижах, то це не стане великою проблемою.
  • Відпочити в Карпати їдуть не тільки заради гір. Там унікальна, дивовижна природа, досить цікаві культурні звичаї, незвичайна для більшої частини території України їжа, напої. Є там і великий національний заповідник, де можна побачити надзвичайно рідкісного ссавця - знаменитого карпатського ведмедя;


Їздять в Карпати не тільки взимку, але і в літній період часу. На лижах, звичайно, покататися не можна, а ось відправитися в туристичний похід в гори на конях - без питань. Є в регіоні і кілька гірських річок, так що любителі екстриму можуть спуститися з них на байдарках, плотах (разом з інструктором).

При будь-якої погоди Ви знайдете для себе варіанти чудових розваг і повноцінного відпочинку, отримаєте задоволення та массу вражень.

Тури в Карпатах адаптовані для кожного, будь-якого часу року. Будь-то зима чи весна, літо або осінь, кожен відкриє для себе завжди нові, фантастичні та незабутні Карпати! Ласкаво просимо!

 

Фото клієнта який залишив відгук
Андрій Мойсенко

Їжджу що сезону, як на лижі так і літом просто покататись на велосипеді, сходити в ліс по гриби та просто насолодитись краєвидами Карпат. Адекватні ціни, хороший сервіс, домашня кухня заслуговує окремої похвали. Зручно те, що майже все що потрібно для активного відпочинку в СКИТІ є, на любу пору року: прокат велосипедів, рафтинг, прокат лиж і їх спорядження, одним словом все.. Баня з басейном одна з кращих в яких я був.

Фото клієнта який залишив відгук
Вікторія Ліщинська

Перебування у Скиті -це лише приємні моменти. Жодних непорозумінь з господинею, як було описано в інших відгуках не було. Були з дитиною. Для малюків є качелі. Господиня дуже уважна і дбайлива. Піклується про своє, тому слідкує за порядком.

Фото з послугами від Скита