10 причин поїхати в Карпати влітку 2020 року

Літо - пора відпусток, і хочеться підібрати ідеальне місце для його проведення. Закордонні курорти - це чудово, але і ціни там досить високі. Чого не скажеш про нашу перлину - Карпатах, де вас оточують величні гори, ліси і кристально чисте повітря. До того ж, в умовах сьогоднішнього карантину, внутрішній туризм особливо затребуваний.

Літній відпочинок в Карпатах - це повноцінний релакс, чудова нагода розслабитися, наповнитися позитивом. Тут відпочивають не тільки тілом, а й душею. Але, як ви знаєте, Карпати дуже великі, і побувати треба в кожному їх куточку, щоб повноцінно насолодитися і природою, і звичаями.

Ідеї для відпочинку в Карпатах

Велика частина людей вибирає пляжний відпочинок, але вони просто не бували в горах влітку. Карпати асоціюються з катанням на лижах і глінтвейном. Але повір'я, влітку тут теж є чим себе зайняти. Якщо ви все ще не наважуєтеся, тоді ось вам кілька причин вирушити в Карпати цього літа:

  1. Доступні ціни. Так як високий сезон в Карпатах переважно взимку, в теплу пору року тут ціни істотно нижче. Ви можете орендувати невеликий номер в готелі за прийнятні гроші, заощадивши чималу суму і витративши її, наприклад, на розваги.
  2. Дивовижна природа. Звичайно, зимові гори виглядають феєрично, але влітку вони ще більш прекрасні. Яскраві аромати трав і квітів, буйна зелень навколо і чисте повітря не зрівняються ні з чим.
  3. Відвідування. Якщо ви любите активний спосіб життя, тоді відпочинок в Карпатах влітку - ідеальний варіант для вас. Тут можна відправитися на пару днів підкорювати вершини, усамітнившись і залишившись без зв'язку. Можливість здійснити сходження на найвищу точку України - Говерлу.
  4. Збір ягід і грибів. Дуже цікаве і смачне заняття. Гриби можна висушити і залишити на зиму для приготування гуцульських ласощів. А ось ягоди можна їсти прямо з кущів - так вони ще смачніше.
  5. У Карпатах вас чекає захоплююче дозвілля: катання на конях, на велосипедах, квадроциклах, екстрим рафтинг.
  6. Тури в Карпатах. Захоплюючі екскурсії по історичних та архітектурних пам'ятках. Також знайомство з місцевими звичаями і культурою.
  7. Природні «джакузі» - гарячі цілющі джерела, які допомагають розслабитися і забути про всі проблеми, хоча б на пару годин.
  8. Багато можливостей для оздоровлення. У Карпатах є мінеральні джерела, які показані при різних хронічних захворюваннях. Тут можна поєднати приємне з корисним - відпочинок з лікуванням.
  9. Немає ніяких віз, перельотів та інших складнощів з поїздкою в іншу країну.
  10. Відпочивати в Україні здорово і недорого!

І ці переваги - тільки маленька частка всіх доступних. Адже в Карпатах вас чекатиме смачна їжа і товариські веселі люди.

Карпати влітку


КУДИ ПОЇХАТИ ВІДПОЧИВАТИ В КАРПАТИ ВЛІТКУ

Карпатський край дуже великий і неосяжний. Але одне з найпрекрасніших місць – це Ворохта. Тут і гори, і річка, і ліси - земний рай, який нікого не залишить байдужим. Влітку сюди приїжджають на збори ягід і грибів, а взимку містечко наповнюється завзятими лижниками. Тут оптимальні температурні умови - влітку дуже лагідне сонце і прохолода, а взимку - багато снігу і приємний морозець. Ще з давніх часів сюди приїжджали для лікування хвороб дихальних шляхів, таких як туберкульоз і астма. Але це далеко не всі переваги селища.

Недорогий відпочинок в Карпатах влітку - це точно про Ворохту. Тут вас чекають доступні ціни на проживання та харчування, а також на всі пропоновані екскурсії та розваги. Якщо ви шукаєте хороший пансіонат або гостинцю, вас чекає садиба «Скита», дивовижно гарна та привітна.

 

ЛЮБИТЕЛЯМ ЗЕЛЕНОГО ТУРИЗМУ

Завдяки помірному клімату і вологості, в лісах біля Ворохти можна знайти цілі галявини грибів. Звичайно, вони не будуть вас чекати вздовж дороги, необхідно буде пройти углиб лісу і пошукати під деревами і кущами. У місцевих є свої місця, приховані від туристичних маршрутів. Але якщо ви попросите господаря садиби поділитися з вами таємною інформацією - він не відмовить. Якщо ж вам не вдасться нічого зібрати, то гриби можна купити у місцевих.

З ягодами ситуація простіше - можна піднятися трохи в гори, і вас будуть чекати галявини з кущами ягід різних видів. Буде вам і брусниця, і чорниця, і малина, і багато інших. Будьте впевнені, з порожнім кошиком додому не повернетесь точно - хіба що з'їсте все по дорозі додому.

Побувавши в Карпатах, можна підкорити найвищу точку України - Говерлу. Звичайно, з дітьми це буде нелегко, але якщо ви відпочиваєте самі - не пропустіть можливість піднятися на найвищу точку Карпат. Вид, який відкривається звідти, заворожує - все здається таким маленьким і непоказним, в порівнянні з лісами.

Відпочинок в Карпатах влітку

ВІДПОЧИНОК В КАРПАТАХ З ДІТЬМИ

На відпочинок в Карпатах влітку з дітьми також можна їхати в Ворохту. У садибі «Скита» дуже затишно. Умови ідеальні. Ваші малюки зможуть корисно проводити дозвілля, але набагато цікавіше для них буде катання на конях і поні. За такою послугою можна звернутися до місцевих, вони покатають самі або порадять когось. Ціна на таку забаву в Ворохті в будь-якому випадку буде дешевше, ніж в Буковелі, в кілька разів, а емоцій малюк отримає однаково багато.

Також з дітьми можна з'їздити в вольєрне господарство недалеко від Ворохти, в Яремче. Там багато оленів, диких кабанів, косуль, сов та інших тварин. Їх можна погодувати, а це дуже подобається дітворі. Після такої поїздки вони точно залишаться щасливі.

 

ГАСТРОНОМІЧНІ КАРПАТИ

Якщо ви любите смачно поїсти, тоді Гуцульщина ідеально для вас підійде. У будинках, де здаються кімнати і в готелях, пропонують систему «сніданок / обід / вечеря» по дуже лояльних цінах. Готують тут місцеві страви, такі як банош, грибна юшка, вареники з сиром і багато іншого.

Також ви можете поїхати на екскурсії до місцевих сироварень, де вас проведуть в царство варіння сирів (бринзи), розкажуть технології і обов'язково дадуть спробувати. Ну і звичайно, ви зможете купити вподобані варіанти і привести в якості їстівного сувеніра своїм рідним і близьким.

Ну і як пропустити сувенірні ринки, де можна купити як їстівні смакоти, так і інші товари місцевого виробництва. Найбільший ринок знаходиться в Яремче, недалеко від Ворохти. Тут можна купити варення і сушені гриби, мед і наливки.

Крім солодощів, тут є дрібні сувеніри з дерева, вовняні шкарпетки і жилетки, вишиванки та інші національні одягу.

Поїздка в Карпати влітку - це відпочинок на будь-який смак. Залежно від бюджету, можна спланувати дозвілля, розваги. Але незалежно від цього, ви залишитеся задоволені побаченим, адже краса навколо компенсує все інше.

Сюди їдуть за оздоровленням, пасивним відпочинком, екстремальними враженнями. Вибирайте те, що вам до душі, і вирушайте на зустріч новим і неповторним емоціям, які подарують величні гори і таємничі ліси Українських гір. Види відпочинку в Карпатах вражають різноманіттям! Ласкаво просимо!

 

Фото клієнта який залишив відгук
Андрій Мойсенко

Їжджу що сезону, як на лижі так і літом просто покататись на велосипеді, сходити в ліс по гриби та просто насолодитись краєвидами Карпат. Адекватні ціни, хороший сервіс, домашня кухня заслуговує окремої похвали. Зручно те, що майже все що потрібно для активного відпочинку в СКИТІ є, на любу пору року: прокат велосипедів, рафтинг, прокат лиж і їх спорядження, одним словом все.. Баня з басейном одна з кращих в яких я був.

Фото клієнта який залишив відгук
Вікторія Ліщинська

Перебування у Скиті -це лише приємні моменти. Жодних непорозумінь з господинею, як було описано в інших відгуках не було. Були з дитиною. Для малюків є качелі. Господиня дуже уважна і дбайлива. Піклується про своє, тому слідкує за порядком.

Фото з послугами від Скита